KÖRÖMGOMBA KEZELÉSE 

Dermway I Q-kapcsolt Nd YAG lézerrel

A körömgomba sokak életét keseríti meg mind nők, mind férfiak esetén. A Q-kapcsolt Nd YAG lézeres technológia segítségével megszüntethetjük a körömgombás panaszokat. A technológia biztonságos, a kezelések nagyon egyszerűek. Nem jár fájdalommal és nem akadályozza a kezelt személyt a mindennapjaiban. Közkedvelt, hiszen a leghatékonyabb módszer a köröm gombás elváltozásainak a kezelésére. 

 • Gyors eredmények
 • Nincs felépülési idő
 • Enyhe melegségérzettel jár csupán
 • Nincs mellékhatás
 • FDA minősítést kapott

A körömgomba , vagyis a köröm gombás ferőzése ismert más neveken is, mint például: dermatophytic onychomycosis, vagy tinea unguium. A körömgomba gyakori megbetegedése a körmöknek. A köröm egy részének, vagy akár az egész körömnek a károsodását, deformálódását is okozhatja. A betegség mind a láb, mind a kéz körmét megtámadhatja, azonban gyakoribb a megjelenése a lábkörmöknél. A köröm gombás megbetegedése a felnőtt populáció 6-8 %-át érinti. 

A körömgombáknak sok különböző típusa van, ezek közül 3 típus kezelhető lézerrel:

A dermatofita gombák a bőrön és körmökön telepednek meg a legszívesebben. A láb körmein jelentkező gombás megbetegedések 90%-a ebbe a típusba tartozik. A körömgombás esetek 85%-át a Trichophyton rubrum nevű fonalas gomba okozza. A lábujjak közti gombás fertőzésekért pedig az esetek 25%-ban a Trichophyton mentagrophytes a felelős.

A Candida típusú sarjadzógombák gyakrabban fordulnak elő a kézen, mint a lábon. 

A penészgombák kézen és lábon csak ritkán (az esetek kevesebb, mint 10%-ában) okoznak fertőzést, de néhány esetben kimutathatóak. 

TÜNETEK

A leggyakoribb tünete a körömgombának a köröm elvékonyodása, illetve elszíneződése: fehér, fekete, sárga, zöld színű is lehet. A betegség előrehaladtával a köröm morzsolódik, kis darabok hullhatnak le róla, súlyos esetben akár az egész köröm leeshet. Amennyiben nem kezeljük, a köröm megbetegedését az begyulladhat. Rendkívül fájdalmas lehet nem csupán a köröm érintése, azonban az azt körül vevő bőré is. A körömágyon fehér vagy sárga pontok jelenhetnek meg, a körmöt körülvevő bőr elkezdhet hámlani, hólyagosodni.

A körömgomba nem csupán fájdalmas azonban a körömgombában szenvedő egyéneknek sok kellemetlenséget okozhat a mindennapokban, főként amennyiben a kéz körmének a megbetegedéséről van szó, hiszen az mindig látható.

A gombás bőrbetegségek átterjedhetnek a test más részeire is. Ezek a betegségek azonban lehetnek allergiás reakciói is az emberi testnek. A gombás fertőzést nehéz kezelni, ráadásul hosszadalmas is. Sokan -sajnos - hamar abbahagyják a kezelést, mert nem látnak rövid időn belül javulást.

A fertőzés mértékétől és a kezelés fajtájától függően a gyógyulás pár héttől akár egy évig is tarthat, s még így is előfordulhat, hogy nem tud teljesen megszabadulni a fertőzéstől.

Az egyik fő előnye a lézer terápiának a baktériumpusztító hatása. A lézer fénye a körömlemez és a körömágy közötti területen nyelődik el, mely szelektív fototermolízis elvét alkalmazza. Ahol a hőmérséklet növekszik, ott a hő hatására a nem kívánt baktériumok elpusztulnak. Mindezt a felszín és a környező szövetek károsodása nélkül. Ezt a melegséget a lézer fénye hozza létre, mely a körömgombában való elnyelődés által jön létre. Ebből következik, hogy a gomba hő és fényérzékeny. A lézer fénye áthalad a körömlemezen, illetve a környező szöveteken, beleértve a körömágyat. A lézer fénye a gombában található pigmentekben nyelődik el, mely sötétebb, mint a környező szövetek, így a körömgomba sejtek felmelegszenek. A köröm hőmérséklete eléri az 50 Celsius fokot. A hőmérséklet illetve az ismétlődő fény megöli a gombát, illetve annak spóráit. A köröm természetes növekedésével felszínre kerül az új, egészséges köröm. Az egészséges köröm folyamatosan növekszik, így lényegében a köröm "kinövi" a gombás fertőzést. E miatt a természetes növekedési folyamat miatt tart a teljes gyógyulás 6-9 hónapig. A kezelés erőssége, illetve a gyógyulási folyamat hosszúsága egyénileg eltérő lehet, függ a körömgomba stádiumától is. 

KEZELÉSI IDŐ

A kezelési idő előszőr 2 hónapig hetente 1x, majd 1 hónap szünet, ezután ismét 2 hónapig hetente 1x, és 1 hónap szünet. 

Az eredmények nem azonnal válnak láthatóvá, hiszen az egészséges körömnek ki kell nőnie. A kézen általában 2-3 hónap, a lábon 3-6 hónap, míg a teljesen ép köröm kinő.

Ahhoz, hogy a fertőzés ne térjen vissza a megfelelő óvintézkedéseket szükséges betartani. A cipőket, harisnyákat, zoknikat, fertőtleníteni szükséges, melegvizes fürdőhelyeket kerülni kell.


KONTRAINDIKÁCIÓK:

 • Terhesség
 • Szoptatás
 • Fél éven belüli retinoid terápia
 • Keloid hajlam
 • Allergiás reakció
 • Cukorbetegség
 • Vérzékenység
 • Epilepszia
 • Daganatos megbetegedések
 • Lázas állapot
 • Gyulladás a szervezetben
 • Lupus, autoimmun betegség
 • Szájon át beszedett gombaölő terápiás kezelés az elmúlt egy évben
 • Gombaölő terápia alkalmazása az elmúlt egy hétben, mely a köröm elszíneződését okozta
 • Körömlakk okozta elszíneződése a körömnek
 • Fényérzékenységet okozó gyógyszer szedése
 • 12 éves kor alatti személy, amennyiben alkalmazott bármely gyógyszert
 • A különböző betegségek: köröm alatti hematóma, vagy olyan bakteriális körömfertőzés mely a köröm elszíneződését okozta, illetve kísérő körömfertőzések, mint például pikkelysömör a körömlemezen, ekcéma.

Lézeres körömgomba eltávolítás árak

Lézeres körömgomba  kezelés 1 alkalom 1 körömre: 5.000 Ft

Lézeres körömgomba kezelés 5 alkalom 1 körömre: 22.000 Ft

Lézeres körömgomba kezelés 10 alkalom 1 körömre: 45.000Ft

Lézeres körömgomba kezelés 1 alkalom - összes köröm kézen vagy lábon: 15.000 Ft

Lézeres körömgomba kezelés 5 alkalom - összes köröm kézen vagy lábon: 70.000 Ft

Lézeres körömgomba kezelés 10 alkalom - összes köröm kézen vagy lábon: 130.000 Ft