Manikűr

Paraffinos kézápolás

Manikűr

A rendszeres körömápolás legalább annyira fontos, mint a haj vagy a bőrápolás. Kezünk és körmeink nemcsak állandó "bevetésben" vannak, hanem örökké szem előtt is. Ez épp elég ok arra, hogy különös figyelmet fordítsunk rájuk. Ahhoz, hogy kezünk és körmeink mindig szépek, ápoltak és csodálatra méltóak legyenek sok ápolásra, kényeztetésre van szükség.

Francia manikűr

A divatguruk ellentmondásos véleménnyel nyilatkoznak a francia manikűr stílusáról. Egyes szakértők szerint időtálló és soha nem lesz divatjamúlt, mások szerint viselete régi vágásúvá tesz és unalmas külsőt kölcsönöz. Ennek ellenére bárhol is kalandozunk a világban, láthatjuk, nagyon sok nő viseli a természetes megjelenés és kifinomultság jegyeként.

A kéz körmének egyik legszebb és legvisszafogottabb kezelési módja, a francia manikűr, amelynek legfontosabb ismertető jegye a természetesség mellet, hogy rózsaszín vagy bézs alapon a körömvégek fehérek. Igazán ízléses és esztétikus látványt rövid és félhosszú körmökön nyújt.


.
.


A francia manikűr eredete bizonytalan, de a legelterjedtebb történet szerint, amely a 18. század Párizsába nyúlik vissza, kitalálója Sitté doktor volt, akinek tudását unokahúga vitte tovább. A körmök ápolására rózsafapálcikát alkalmazott, a körmök csillogását pedig krémek, paszták alkalmazásával érte el, a természetes és egészséges megjelenés céljaként.

Egy másik történet nem is olyan régre, konkrétan az 1970-es évek Los Angelesébe vezet, ahol az Orly alapítója, Jeff Pink találja ki és dobja piacra a francia manikűr stílusát és alkalmazza annak szakszerű felvitelét. A francia szóval - állítása szerint - pusztán csak egy kis bájt akart varázsolni az alkalmazásnak. A francia manikűrt a hollywoodi filmkészítők előszeretettel kezdték el használni színésznőik sokszínű ruhatárához, hisz addig rengeteg problémát szült a folyamatos ruhacsere és ezzel együtt a körmök öltözékhez illő színezése egy-egy jelenet alkalmával

Japán manikűr


A japán manikűr korábban a japán arisztokrácia titkos eljárása volt. Visszaadja a körmök természet-adta szépségét, fényét és elősegíti az egészséges köröm növekedését. Hatására természetes körmeink briliáns korfontérzetet nyújtatnak mindennapi életünkhöz.A méhviasztól erősödik a köröm, a kezeléstől élénkül a természetes köröm "színe" - kezelésenként egyre jobban -, a fénye pedig rendkívül tartós (nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe "épül"). A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek.

A japán manikűr a manikűr egy speciális válfaja. Ez-esetben a normál manikűr után a köröm egy olyan kezelést kap, amivel egészségesebb, erősebb és csillogóan szép lesz.

A méhviasztól erősödik a köröm, élénkül a színe, mivel a viasz lényegében feltölti a köröm anyagát, így simább és egyenletesebb lesz annak felülete.

Japán manikűr nagyon gyenge körmök esetében - vagy műköröm eltávolítása után ajánlott, kúraszerűen hetente lehet alkalmazni legalább egy hónapig, így észrevehetően erősödik a körömlemez. A kúra után a kezelést 2-3 hetente ajánlatos megismételni a feljavított állapot megőrzése érdekében.

A japán manikűrrel kezelt körmöket nem ajánlatos lakkozni (valamint erős tisztító-, és vegyszerek használatánál használj gumikesztyűt), mert az kioldja a bedolgozott méhviaszt.

Paraffinos kézápolás

Kényeztető melegség

A kéz bőrének egyik leghatékonyabb ápolási módja a paraffinos kézápolás. Kezelés után a kézbőre hidratálódik, kisimul, bársonyos tapintású, egészségesen fénylő lesz. A kellemes meleg kezelés kifejezetten jó hatással van az ízületekre. A merev, fáradt ízületek a paraffinos kezelés után ismét "olajozottan" működnek.
A paraffinos kezelés lényege, a bőr hidratálása, regenerálása, revítalizálás. A paraffinos kézápolás pozitív hatása elsősorban abból adódik, hogy a kellemesen meleg kozmetikai paraffin pakolás alatt a hidratáló kézkrémek hatóanyagai a bőr alsó rétegeibe hatolnak, így a sejtek működését segítik. Ezzel a bőr öregedését lehet késleltetni, a kézbőrt ért káros hatások kellemetlen tüneteit lehet eltüntetni, illetve halványítani. Minden bőrtípushoz a megfelelő hatóanyagú krémet ajánlott használni, azért, hogy a paraffinos ápolás valóban a bőrnek a leghatékonyabb legyen. A paraffinos kézápolás mindenkinek ajánlott, hiszen a kézbőrét folyamatosan érik káros környezeti hatások, vegyszerek, szennyeződések, por. Ezek a káros anyagok a kézbőrét és a körmöket kiszárítják. A száraz kézbőr hamar öregszik, megjelennek az úgy nevezett májfoltok.