Lézeres tetoválás eltávolítás

Q kapcsolt Nd YAG lézer

   A tetoválás során a bőr alá juttatott festékszemcsék eltávolítása a szervezetből az úgynevezett falósejtek feladata. Azonban a festékszemcsék jóval nagyobbak, mint a falósejtek, így azokat nem tudják bekebelezni és elvezetni a bőrből. A tetoválás az idő múlásával valamelyest halványodik, de életünk végéig megmarad. Eltávolítását Dermway-1 Q-kapcsolt Nd.YAG lézergépünkkel végezzük. A lézersugár elnyelődik a festékszemcsékben és apró darabokat "robbant" le belőle, melyet a falósejtek már el tudnak szállítani. A lézersugár először a bőrfelszínhez legközelebbi festékréteget roncsolja.  A felszívódás és a bőr regenerálódása 4-6 hetet vesz igénybe. Ezután tudunk a következő kezeléssekkel egyre mélyebbre és mélyebbre hatolni, míg az összes festékszemcsét szét nem roncsoljuk. A kívánt eredmény eléréséig általában 5-15 lézeres tetoválás eltávolítás kezelés szükséges. A lézeres tetoválás eltávolítás kezelés kissé kellemetlen, hisz a bőr sérülésével is jár. Rendszerint minimális fájdalommal jár, de ez függ attól is, hogy milyen vastag a bőr az érintett területen, hol helyezkedik el a testünkön, milyen mélyre "vésték" és milyen festékanyagot használtak.


A kezelés előtt

A kezelés előtti pár napban célszerű a kezelendő területet hidratálni, testápolózni, hogy a bőre minél puhább legyen a kezelés napján. Így kevésbé fog előfordulni vérzés, sebesedés, mely nagymértékben befolyásolja a gyógyulás hosszát. Amennyiben olyan területen található tetoválása, amit szőrt fed, a kezelés előtti napon borotválja le, ugyanis a szőr megakadályozza a lézer megfelelő rétegbe jutását, ami az eredményességet befolyásolja. 

A kezelés alatt

Kezelés alatt meleg, szúró érzést fog érezni. Ahhoz, hogy a tetoválása látványosan tűnjön el, fontos a pontos paraméter beállítás, ezért az első alkalommal szakértőnk fokozatos beállításokkal megkeresi azt a paramétert, amely tökéletes az Ön bőr és tetoválás típusának. Kérjük, a kezelés alatt adjon pontos és alapos visszajelzést a kezelőnek arról, mit érez kezelés közben. Amennyiben erős fájdalmat, égést vagy egyéb fájdalmat érez, azonnal jelezze. Kérésére a kezelés közben is lehetőség van a már kezelt és égő terület hűtésére, nyugtatására.

Mellékhatások

A kezelést követően bőrpír és duzzanat, hólyagosodás, pontszerű vérzés tapasztalható pár órán vagy napon keresztül. Amennyiben a lekezelt terület ég és begyulladt, érdemes gyulladás csökkentő, antibiotikumos vagy ezüst-kolloidos krémet (pl.: Ialuset) alkalmaznia rá. A pirosodás fennmaradhat akár 3-4 napig is, ameddig a bőre nem nyugszik és gyógyul meg. A gyógyulás aktív fázisában - a kezelést követő 3-4 napban- mindig tartsa tisztán a felületet, amennyiben ruhát visel, vagy olyan behatások érhetik érdemes folpack-kal lefedni azt. Fontos, hogy amikor hazaér vegye le a fóliát, hiszen a levegő és a szellőztetés jó hatással van a gyulladt területre. A lekezelt tetoválást kenegesse Bephantennel, ami a hámosodást segíti elő. Amennyiben a gyulladás meghaladja 7 napot, keresse fel szalonunkat. Miután a lekezelt terület már nem piros, duzzadt már nem kell lefedést alkalmaznia, de a nyári időszakban mindenképp alkalmazzon tovább 50 faktoros naptejet. 

Kezelés után

  • A kezelést követő 2 napban kerülje az erős hőhatást a kezelt területen (forró víz, szauna, fürdő, jacuzzi)
  • A kezelést követő 2-3 napban kerülje az erős, intenzív izzadással járó sporttevékenységet
  • A kezelést követő napokban hideg vízzel és gyengéd tusfürdővel mossa a kezelt területet és ne áztassa
  • Kérjük, a teljes gyógyulásig ne használjon testpeelinget vagy dörzsölő kefét a lekezelt területen
  • Amíg a kezelt terület érzékeny, piros vagy duzzadt, ne érje nap
  • A lekezelt területet fontos, hogy ne kaparja, piszkálja hiszen az mind a fertőzés veszélyt befolyásolja, mind pedig az eredményességet
  •  A kezelések között kiemelkedően fontos, hogy 50+Spf napfényvédőt kenj az adott területre és ne napozz.
  • Fontos, hogy sok folyadékot igyál, mert a szervezet nyirokkeringése és anyagcseréje vezetik el a szétrobbantott festékszemcséket.